Idag tänkte jag att jag skulle vara sådär bra och bullig som så många mammor är och baka en paj. Grejen är den att jag är helt värdelös på att baka. På något sätt så misslyckas jag alltid.
Jag fick en sockerkaksform av min mormor i julklapp ett år, hon tyckte nog att jag nått den anrika ålder då man borde bjuda besökande på kaffe och kaka. Till denna sockerkaksform fick jag med ett paket där man bara tillsätter något och vips så är det en kaksmet. Den kakan misslyckades jag med, jag vet inte vad som hände med smeten men den blev aldrig sådär pösig och fluffig och kakan blev platt.
Idag när jag skulle göra en äppelpaj lyckades jag riktigt bra till en början, den såg jättefin ut när jag tog ut den ur ugnen. Jag var riktigt stolt och kände som att jag vann lite över mig själv. Vad jag hade missade var att jag glömt att stänga av plattan när jag lagade mat tidigare och det var JUST DÄR jag snabbt slängde upp min paj.
När jag senare kommer in i köket luktar det bränt och jag han bara säga VAD FAN…. och Poff säger det, så spricker pajformen rakt framför ögonen på mig.
Så här är ännu ett av mina misslyckade försök.
Så istället för att det doftar kanel i hela huset doftar det bränt denna lördagkväll. Lyckat.
Kram på er/ Nostalchic
hehe, jag tror att det är spisarnas hämnd denna vecka! själv brände jag hela handflatan på en platta! kanske kommer de till liv vid halloween…?
Vilken otur du har!
Prova att göra smulpaj den är svår att misslyckas med. Tänk bara på att inte göra den för ”torr” dvs inte för mycket torrvaror.
trevlig helg!
haha! Vilken katastrof, stackare 🙂 Men det är inte så himla lätt att baka, jag är också rätt crappy på det. Hoppas kvällen blev fin ändå 🙂
kanske testa den färdiga smulpajen som felix eller nån har, som man bara häller i formen och ställer in… sen ett underlägg när du tar ut den. Eller så bara kanelar man och sockrar äpplena och äter dem som de är =0)
Linn: Ja, denna gången lyckades jag ju med pajen men klantade ändå till mig, jag har hört att det ska vara bra att ha en felix förpackningspaj hemma om man får besök. Jag kanske ska bättre mig på att bjuda på saker när jag har vänner hemma. Vi bjuder mest på middag d¨å jag är bra på att laga mat, medan bakning inte är min starka sida. Jag gillar egentligen bara kladdkaka, inte tårta, inte kakor heller, men paj kan ju vara smarrigt nån gång förstås, om man inte lämnar spisplattan på.
Profound: Skönt att höra att jag inte e ensam om att suga på bakning!
Aldrig, aldrig ställa varma saker på spisen, dålig vana 🙂 Grytunderlägg!
och den frysta pajen, seriöst, gör en smuldeg och släng in i frysen istället. Det är betydligt billigare och dessutom godare 🙂
Hehehe, been there done that angående att ställa saker på varm platta. Min vita, fina pajform dog en brutal död. 😦
Och även jag har misslyckats med både pajer och kakor, oj oj… ibland går det bara INTE. Men du är jävligt bra på en massa annat sötis! 😀
Hahaha! Förlåt att jag skrattar, men det känns så dråpligt. Man blir arg då sådant händer och man blir utan paj. 😦
Anne: Nä, nu har jag minsann lärt mig en läxa!
Lina: Missery loves company, det känns genast bättre.
Cecilia: Ja, visst är det dråpligt, jag kanske borde länka till ditt fina inlägg om hur man faktiskt gör en kaka, eller studera det ingående så kanske jag lyckas nästa gång.